Nem vagy bejelentkezve. Ha bejelentkezel, további menüpontokat érhetsz el. Ha még nincs felhasználóneved és jelszavad, itt regisztrálhatsz.


Swf Uploader vezérlő integrálása VB.net webalkalmazásba

Egy valamirevaló, közösségi funkciókkal rendelkező webhelyen a felhasználók jogos kívánsága, hogy úgy tölthessenek fel fájlokat (főleg fényképeket), hogy ne kelljen egyesével kitallózgatni őket, és az sem árt, ha látnak valamilyen visszajelzést a feltöltés alatt, hogy még mennyi ideig kell türelmesen várniuk. Erre a VS beépített FileUpload vezérlő nem igazán alkalmas. :(
Kicsit körbenézve a lehetőségek után, két olyan free kontrollal találkoztam, ami ígéretesnek tűnt erre a célra.
Az egyik az SWFUploader, a másik a NeatUpload. Mindkét vezérlő nagyon jól dokumentált, mégis a működéshez vezető út rögös...

Ebben a cikkben a SWFUploader kontrolról, és VB.net integrálásáról lesz szó.

Tovább a teljes cikkhez
5/6/2010
XML fájl formai validálása XSD segítségével

Gyakran szükség lehet rá, hogy mielőtt nekimennénk egy XML dokumentum betöltésének, azért jó lenne megnézni, hogy egyáltalán megfelel-e formailag annak a sémának, ami szerint majd betöltjük.
Segítségül egy gyors példakód.

Tovább a teljes cikkhez
1/4/2010
Görgethető panel scroll pozíció megőrzése

Ha van egy olyan panelünk, amelyik görgethető, és beleteszünk például egy datalist objektumot, nagyon szép, hogy a panel ilyenkor fix helyet foglal, és görgethetjük. Azonban ha valamilyen kattintás következtében frissül a kontrol (vagy bármi más), a scroll mindig előre ugrik. (Ha függőleges, akkor felülre, ha vízszintes, akkor jobbra.)
A jelenség elég idegesítő, de könnyen segíthetünk rajta.

Tovább a teljes cikkhez
1/2/2010
XML validálás Schematron segítségével

Mit kezdjünk egy Schematron leírással, hogyan validáljuk vele az XML fájlt, milyen szintaktikát használjunk? Egyáltalán, hogyan kezdjünk neki?

Tovább a teljes cikkhez
1/2/2010
XML fájlból adatbázisba 3. rész

 

Adott a következő feladat: egy hosszú és összetett XML fájlt kell relációs adatbázisba tenni. Természetesen XSD is van hozzá. Többféle lehetőség is kínálkozik, a cikksorozat ezeket fogja sorban elemezni.
3. XML feldolgozása XPath segítégével

Tovább a teljes cikkhez
1/1/2010
Rekordok száma: 7