Bemutatkozás

Amióta az eszemet tudom, imádom a logikai fejtörőket, a kihívásokat, és a matematikát. Ez a három dolog együtt az informatika világa felé sodorta az érdeklődésemet. Eleinte ez inkább csak programozásból állt, azután megismerkedtem a férjemmel, aki amellett hogy villamosmérnök, használt számítógépekkel foglalkozott. Már több mint 10 éve annak hogy az első doboznak (akkor még fekvő házak voltak és tényleg úgy néztek ki mint egy doboz) felnyitottam a fedelét - szerelem első látásra volt. Lenyűgözött a látvány, és értelmet nyert ami addig csak száraz tananyag volt, hol is kószálnak a bitek.

Azóta a vassal is szeretek foglalkozni, amin fut a program, nem csak a programmal. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy azzal foglalkozom munkaidőben, amit igazán szeretek.

Az informatika nálunk általános életforma, szinte mindenki műveli (azért "szinte", mert az 5 év alattiak még nem, de ők is jó úton haladnak ).

Cégünk családi vállalkozás, 1998 óta működik. Alapvetően hárman vagyunk, ha olyan feladatok adódnak, amihez kevés a kapacitásunk, akkor persze nagyobb társaságot toborzunk a feladatokhoz.

Tevékenységünk sokrétű, mivel nem ijedünk meg attól amit még addig nem csináltunk, így az évek során egyre több tevékenység "gyűlt össze". Lássuk mik ezek.

Szoftverfejlesztés

 Ezen belül rendszerszervezés, programtervezés, és a megrendelővel együttes gondolkodás. Általában a megrendelő nem igazán tudja hogy mit szeretne, csak körülbelül, ezért néha a munka ott kezdődik, hogy a "bőrébe bújva" tanulmányozni kell, hogy mi az a folyamat, amit programmal szeretne segíteni. Majd szintetizáljuk, milyen adatokat kell ehhez tárolnunk, amiből felépítjük az adatstruktúrát, ezután kezdődhet a tényleges munka. Windows operációs rendszer alá írunk egyedi programokat, amik néha "magukban" vannak és speciális feladatot látnak el, néha integrálódnak más alkalmazások mellé. A programok VB.net nyelvűek, az adatbázis (ha van, de általában van) egyszerű kis programok esetén Access, de vállalati környezetben általában inkább SQL Szerver. Több alkalmazás együttműködése esetén gyakran XML alapú adatstruktúrával dolgozunk.

Webfejlesztés

Ez alatt nem csak weboldalakat értünk, hanem webes, intranetes alkalmazásokat is, illetve előfordult már ezek kombinációja. (Ugyanazt a funkciót telepített úgynevezett "vastagkliens" programmal, és weben keresztül is elérhetővé kellett tennünk.) De természetesen weboldalak tervezésével és fejlesztésével is szívesen foglalkozunk. A platform, amit preferálunk: ASP.NET, illetve php, attól függően, hogy mi a feladat. Egyedi fejlesztés, rendhagyó funkciók, vállalati (intranetes) környezet esetén inkább ASP.NET, gyorsan elkészülő általános funkciókat ellátó weboldalakat Drupal (php) alapon is meg tudunk valósítani.

Rendszer üzemeltetés

Még kis cégeknek is könnyebb az élete, ha van rendszergazdája, akkor is, ha csak 1-2 számítógép van. Ha a számítógépek és a rendszer jól működnek, a vállalkozás tagjai azzal foglalkozhatnak, amihez értenek, nem kell bajlódniuk olyasmivel, ami nem tartozik hozzá. Van olyan ügyfelünk, akinek csak 1 gépe van, de szeretné azt mindig működőképesen tudni. Az ilyen cég vagy magánszemély nekünk ugyanolyan fontos, mint egy nagy vállalat. Ügyfeleinket nem hagyjuk magukra a számítógép használatában sem. Ha valamelyikük felhív vasárnap délután, hogy hogyan tudja az email mellékletet menteni, vagy miért nem nyílik meg egy rar kiterjesztésű fájl, akkor is szívesen segítünk. Bármilyen Windows rendszerű számítógép üzemeltetését vállaljuk.
Ezeken felül néhány speciális program üzemeltetésében ügyfeleink összetételéből adódóan nagyobb tapasztalatot szereztünk: Nexon bérprogram, Babér bérprogram, Abev, könyvelőprogramok.

Számítógép javítás, átépítés

Ha a gépnek "szervi baja van", azon is tudunk segíteni. Ha pedig csak javítani kell a gép teljesítményét, akkor javaslatot teszünk, mit érdemes rajta változtatni, melyik alkatrészt és milyenre érdemes cserélni, hogy ellássa azt a funkciót, amit kellene. Új gépeket is szoktunk összeállítani, egyedi konfiguráció szerint, attól függően válogatjuk össze az alkatrészeket, hogy milyen funkciókat fog a gép ellátni.

Grafika

Ez alatt nem csak logó, arculattervezést értünk, hanem egyedi grafikák összeállítását és elkészítését. Ilyen például egy dekoratív album (ahol a képek grafikus keretben vannak), vagy egyedi naptárak is, a kártyanaptártól a 60 cm széles poszterig vagy falinaptárig. A posztereket HP Designjet nyomtatóval nyomjuk, ami 61 cm szélességben, tetszés szerinti magasságban (akár 25 méteres tapéta) képes nyomtatni, a minőség a papír függvénye, magasfényű fotópapíron a poszter olyan, mintha egy nyomdából jött volna ki.. A tintasugaras technológiának köszönhetően akár 1 darabot is nyomtatunk, nincs alsó mennyiségi korlátozás. Egy családi képekből összeállított falinaptár mindig kedves ajándék.

Oktatás

Vannak akik nagy csoportokban nem szeretnek tanulni. Vállalunk Windows, Office, internet, email, skype használat (általános számítógép kezelés) egyedi oktatását. 4 gyermek szülőjeként bőven szereztünk gyakorlatot gyermekek számítógépes oktatásában is.

Rendezvényszervezés

Vállaljuk konferenciák, klubnapok szervezését, lebonyolítását. Megszervezzük a terembérlést, a meghívók összeállítását és kiküldését, a kateringet és felszolgálást, hostesseket, a programfüzet vagy egyéb szóróanyag összeállítását és nyomtatását, a technika biztosítását, a rendezvény honlapjának összeállítását, a regisztráció számítógépes feldolgozását előzetesen és a helyszínen egyaránt, a rendezvényről videófelvétel készítését DVD minőségben.
Amennyiben csak az eszközökre van szükség, tudunk biztosítani a rendezvényhez kellékeket, legyen az akár egy partisátor, akár egy számítógépes hálózat regisztrációs, illetve kivetítős géppel, vagy tányérok, poharak, terítők, csokoládé szökőkút.

Ami kimaradt a felsorolásból, de kapcsolatos informatikával, akár hardverrel, akár szoftverrel, akár vegyesen mindkettővel, azzal bátran megkereshetsz, mert lehet hogy már csináltunk olyat.
Ha még nem, akkor is megoldjuk. Ilyen "furcsaságok" példaként:

A szülők által felolvasott mesék játékmackóba építése, egyedi fényképes tapéta, fényképes csomagolópapír, asztalba épített számítógép, egyedi terhességi naptár program, analóg családi videók digitalizálása és DVD-re írása, régi családi fényképek digitalizálása, egyedi CD, DVD nyomtatása.