Megújított honlap a budafoki Herman Ottó Általános Iskolának

Miklós fiunk most kezdte az első osztályt az iskolában. Néhány udvari/ügyeleti beszélgetés után világossá vált, hogy a hagyományos html alapú iskolai oldal, amelyet egyetlen tanító néni tartott évek óta napra készen a mai kihívásoknak már nem felel meg. Ember feletti követelmény egykézben tartani a tartalmak feltöltését és kezelését, az egyszerű statikus HTML támogatás nehézkessé teszi a műveleteket és a tartalom bővülésével, az évek (tanévek) elmúltával nehezen átlátható szerkezetet hozott létre. Nem volt vitás, hogy ezen a helyzeten csak javítani lehet.

Tovább a teljes cikkhez
3/24/2010
Kinek érdemes honlapot készíttetnie, és milyen legyen?

Kinek érdemes honlapot fenntartania, egyáltalán miért kell vagy nem kell, milyen legyen?

A neten való kószálásaim alatt többször is elgondolkodtam ezen a kérdésen. Mégpedig éppen azért, mert a látvány alapján egyre többször jut eszembe, hogy szerintem sokan bizony nem gondolkodnak el rajta, csak meghoznak egy döntést, amit hallomás, divat, a szomszéd véleménye, esetleg a pénzügyi helyzet fitogtatása (vagy éppen takargatása) szül, nem pedig valós igények, alapos körültekintés, tájékozódás, megfontolás, célszerűség.
De hogyan is kellene ezt csinálni, milyen hibákat lehet elkövetni, hogyan kerülhetjük el őket?

 

Tovább a teljes cikkhez
1/4/2010
Milyen az ideális számítógép?

Ezt a kérdést lehetetlen egzakt módon megválaszolni, mert annyi választ lehet rá adni, ahányszor elhangzik a kérdés.
Mégis, aki számítógépet rak össze, annak nagyon ismerős lesz, mert az esetek többségében az ügyfelek azzal keresik fel, hogy "jó" számítógépet szeretnének. Amit persze elég nehéz alaplapmárkákra, ramokra, processzorokra, pláne videokártyákra konkretizálni. Hol húzódik az a határ, ami már "jó"? Ezt nehéz megmondani. De akkor hol van az a közös nyelv, amit az informatikus és a számítógép felhasználó egyaránt megért?

Tovább a teljes cikkhez
1/1/2010
  Legfrissebb cikkek
Swf Uploader vezérlő integrálása VB.net webalkalmazásba
Témakör: Blog /Webfejlesztés

Egy valamirevaló, közösségi funkciókkal rendelkező webhelyen a felhasználók jogos kívánsága, hogy úgy tölthessenek fel fájlokat (főleg fényképeket), hogy ne kelljen egyesével kitallózgatni őket, és az sem árt, ha látnak valamilyen visszajelzést a feltöltés alatt, hogy még mennyi ideig kell türelmesen várniuk. Erre a VS beépített FileUpload vezérlő nem igazán alkalmas. :(
Kicsit körbenézve a lehetőségek után, két olyan free kontrollal találkoztam, ami ígéretesnek tűnt erre a célra.
Az egyik az SWFUploader, a másik a NeatUpload. Mindkét vezérlő nagyon jól dokumentált, mégis a működéshez vezető út rögös...

Ebben a cikkben a SWFUploader kontrolról, és VB.net integrálásáról lesz szó.

Tovább a teljes cikkhez
5/6/2010
A bolha meg a légy
Témakör: Család /Mesék

Miklós fiunk ezt a mesét mondta az iskolai vers és mesemondó versenyen. A szöveget egy nap alatt megtanulta, a hanglejtést két hétig gyakorolta. Napról napra kevésbé feszélyezte az előadás.

Tovább a teljes cikkhez
4/19/2010
Kamara kórus hangverseny
Témakör: Család /Kórus

XV.ker. Pattogós u. 1. Templomban készült hangfelvételek letöltése

Tovább a teljes cikkhez
4/18/2010